Днес, 22 ноември 2021 г., Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 

...
Днес, 22 ноември 2021 г., Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 
Коментари Харесай

Толкова голям подкуп пловдивски полицаи не бяха отказвали досега

Днес, 22 ноември 2021 година, Окръжна прокуратура-Пловдив притегли като обвиняем  по бързо произвеждане Г.Ц., на 48 година, за това, че на 21.11.2021 година, на автомагистрала " Тракия “, в сектора край с. Цалапица, обл. Пловдив, е дал като рушвет сумата от 400 лв. на двама полицейски чиновници от бранш " Пътна полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, с цел да не извършат дейности по работа - инспекция на автомобила, в който превозвал мигранти – закононарушение по член 304а вр. член 304 алинея 1 от Наказателния кодекс.

Г.Ц. е упрекнат и за това, че на същата дата и място, за да набави за себе си имотна полза, незаконно е подкрепил трима жители на Сирия да обитават и да минават нелегално през страната, като употребявал за това моторно транспортно средство – закононарушение по чл.  281 алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 21 ноември 2021 година на автомагистрала " Тракия “ край с. Цалапица полицейски чиновници спрели за инспекция лек автомобил " Мерцедес “, ръководен от Г.Ц. Те поискали документите му, при което лидерът излязъл от автомобила, с цел да им ги даде. Г.Ц. сложил документите на багажника на полицейската кола и сред тях поставил 400 лв., с цел да не му бъде осъществена инспекция.

Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели парите и неотложно уведомили дежурния проверяващ служител на реда. Г.Ц. е бил арестуван. При осъществена инспекция в багажното поделение на лекия автомобил " Мерцедес “ са били открити трима чужденци без документи за идентичност. Установено е, че те са жители на Сирия - двама от тях младежи на 16 година и момче на 12 година Пътували в посока към София. Настанени са в миграционен център. Обвиняемият е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив.   

Наказанието, планувано от закона по първото повдигнато обвиняване по отношение на Г.Ц., е до 10 година отнемане от независимост и санкция до 15 000 лв., а по второто - отнемане от независимост от 1 до 6 година и санкция от 5 000 до 20 000 лв.

Действията по следствието не престават.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР